معبد هارماندیر صاحب معبد طلای هندی ها

ساخت وبلاگ

تاریخ انتشار: چهارشنبه, ۱۶ اردیبهشت ۱۳۹۹

یکی از بزرگترین معابد فعال هندوها که روزانه بیش از ۱۰۰ هزار بازدید کننده دارد، معبد هارماندیر صاحب است که به معبد طلایی نیز شهرت دارد. این معبد طلایی رنگ که معماری ویژه ای دارد و ترکیبی از سبک هندو و اسلامی است، یکی از مقدس ترین زیارتگاه های هندوها است. در سفر به هند، تماشای معبد هارماندیر صاحب را به هیچ عنوان از دست ندهید. این معبد یکی از جاذبه های دیدنی مهم در هند است که همه روزه پذیرای زائرین خود است.

تاریخچه معبد هارماندیر صاحب

معبد طلایی در قرن شانزدهم میلادی توسط استاد راماس جی، ساخته شد. در آن زمان این معبد از شگفتی های معماری سرشار بود اما هنوز رنگ آن، طلایی نشده بود. گل کاری هایی که بر سطوح این معبد نقش بسته اند در کنار تراش هایی از حیوانات مختلف، معماری معبد را شگفت انگیز کرده است. با این که معبد طلایی کمتر شناخته شده است اما شاید بتوان معبد هارماندیر صاحب را همچون تاج محل سرشار از شگفتی و جذابیت دانست. این معبد زیبا، در میان دریاچه ای احاطه شده است و چهار در ورودی دارد. مردم هند، در صف های مرتب، از این چهار در وارد معبد طلایی می شوند و در آب های معبد برای گرفتن شفا، حمام می کنند.

تاریخچه معبد هارماندیر صاحب

چرا به معبد هارماندیر صاحب، معبد طلایی گفته می شود؟

رنگ این معبد طلایی رنگ است و در کنار ساختمان سفیدی که در پشت آن قرار گرفته، خودنمایی می کند. هارماندیر صاحب بارها مورد حمله و تخریب اقوام مختلف قرار گرفته است که در این میان، بیشترین حمله کنندگان، افغان ها بوده اند. تا این که “مهاراج رنجیت” پس از تاسیس امپراطوری سیک، این معبد را با سنگ مرمر و مس در سال ۱۸۰۹ بازسازی کرد. ۲۰ سال بعد نیز، برای مرمت دوباره آن، رویه معبد را با طلا پوشش داد. در ساختار معبد هارماندیر صاحب بیش از ۵۷۰ کیلوگرم طلا به کار رفته است از این رو این معبد به معبد طلایی هم شهرت دارد. گفتنی است که بیشتر طلاهایی که در ساخت معبد به کار رفته است، توسط مردم به معبد اهدا شده است.

_معبد_طلایی_

نذری در معبد هارماندیر صاحب

یک آشپزخانه ساده در معبد هارماندیر صاحب وجود دارد که روزانه بیش از ۱۰۰ هزار وعده غذایی ساده و بدون گوشت را برای زائرین آماده می کند. در آیین هندوها، بهتر است غذاهای گیاهی خورده شود. از این رو هندوها کمتر گوشت می خورند و بیشتر غذاهایشان، گیاهی است. به همین دلیل در این معبد غذاهای گیاهی به عنوان نذری داده می شود.

نذری در معبد هارماندیر صاحب

هارماندیر صاحب بزرگترین مرکز اجتماع سیک ها

این معبد تنها معبدی است که در تاریخ پانصد ساله خود، همچنان استوار باقی مانده است. هارماندیر صاحب، بزرگترین مرکز اجتماع سیک ها است که تاکنون فعال باقی مانده است. مردم از سراسر کشور هند، به این معبد می آیند تا در ازای نذورات خود، دعایشان اجابت شود. این معبد میلیون ها مهمان با داستان های مختلف را پذیرا بوده است و وقایع شگفت انگیزی را پشت سر گذاشته است.

_بزرگترین_مرکز_اجتماع_سیک_ها

نحوه بازسازی معبد طلایی

پس از این که معبد توسط مهاجمان افغانستانی در سال ۱۷۶۴ تخریب شد، فردی به نام خلسا مبالغی را برای تکمیل ساخت و بازسازی معبد از مردم جمع آوری کرد. رج خاتری که به صداقت شهرت داشت، این مبلغ را دریافت کرد و به بانکداران معروف امریتسار سپرد. سپس مسئولیت امور مالی این پروژه را به عهده گرفت تا در کمال صداقت، پروژه را پیش ببرد. سیک ها در امریتسار بعد از این که احمد شاه عزیمت کرد، جمع شدند و کار معبد را طبق برنامه ریزی قبلی، پیش بردند.

سفرنامه...
ما را در سایت سفرنامه دنبال می کنید

برچسب : نویسنده : saffari بازدید : 172 تاريخ : چهارشنبه 17 ارديبهشت 1399 ساعت: 16:56